10+1 Street Food που σε ταξιδεύουν!



Ένα από τα καλύτερα μέρη του ταξιδιού είναι η γεύση τοπικών τροφίμων. Κάθε χώρα έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο να προσφέρει και πάντα αναζητούμε αυτή την αυθεντική εμπειρία. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να κολλήσετε σε ακριβά και μοντέρνα εστιατόρια, επειδή τα φαγητά του δρόμου αντιπροσωπεύουν σίγουρα τα πιο προσιτά αλλά νόστιμα πιάτα. 



Να μια συλλογή με τα καλύτερα φαγητά του δρόμου σε όλο τον κόσμο για να δείξει πόσο πολύχρωμος είναι ο κόσμος μας.





11. Masala dosa στην Ινδία



Η ινδική κουζίνα είναι τόσο νόστιμη που είναι γνωστή σχεδόν παντού στον κόσμο. Αυτό το συγκεκριμένο γεύμα ήταν δημοφιλές μόνο στις νότιες πολιτείες της Ινδίας, αλλά τώρα είναι πολύ κοινό σχεδόν παντού στη χώρα και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστική masala dosa παρασκευάζεται με ρύζι, αλάτι, φυτικό έλαιο, σπόρο μαύρου gram αποφλοιωμένο, πράσινο τσίλι, φύλλα κάρυ, σπόρους μουστάρδας, σπόρους ξιφίας, πατάτες, κρεμμύδι και κουρκούμη.



10.Doner kebab στην Τουρκία

Το γερμανικό στιλ κεμπάμπ, το οποίο είναι αρκετά οικείο και μερικές φορές απλά ονομάζεται «κεμπάπ», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από Τούρκους μετανάστες στο Βερολίνο τη δεκαετία του 1970. Έχει γίνει από τότε ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα δρόμου στη Γερμανία και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Κυριολεκτικά μεταφράζεται από την τουρκική ως "περιστρεφόμενο κεμπάπ", και τα συστατικά του είναι κομμένα σε φέτες αρνί, βόειο κρέας ή κοτόπουλο, το οποίο σιτίζεται αργά σε μια κάθετη περιστρεφόμενη σούβλα



9. Currywurst στην Γερμανία




Πιστεύεται ότι το πιάτο αυτό εφευρέθηκε το 1949 στο Βερολίνο από την Herta Heuwer όταν αποφάσισε να αναμίξει το κέτσαπ και την κάρι σκόνη που έλαβε από βρετανούς στρατιώτες στη Γερμανία. Έριξε το μείγμα μπαχαρικών πάνω από λουκάνικο χοιρινό ψητό και άρχισε να το πουλάει στο δρόμο. Αυτό το φτηνό, αλλά γεμάτο σνακ έγινε πολύ δημοφιλές μεταξύ των εργατών που ξανα έχτισαν την κατεστραμμένη πόλη. Σήμερα βρίσκεται σχεδόν σε κάθε γερμανική πόλη.





8. Pad thai στην Ταυλάνδη



Το Pad thai παρατίθεται στον αριθμό 5 για τη δημοσκόπηση του CNN Go "2011 για τα 50 πιο νόστιμα φαγητά του κόσμου". Είναι noodles ρυζιού που παρασκευάζονται με tofu, αυγά, σάλτσα ψαριού, αποξηραμένες γαρίδες, σκόρδο, , και πιπέρι τσίλι, και σερβίρεται με σάλτσες και ψιλοκομμένα φιστίκια (τα συστατικά μπορεί να διαφέρουν). Το Pad thai προέκυψε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Ταϊλάνδη υπέστη έλλειψη ρύζιου λόγω του πολέμου και των πλημμυρών. Για να μειώσει την κατανάλωση ρυζιού, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης παρότρυνε τους ανθρώπους να τρώνε noodles αντί ρυζιού. Τώρα είναι το βασικό φαγητό στο δρόμο στην Ταϊλάνδη.


7. Sashimi στην Ιαπωνία


Αυτή η ιαπωνική λιχουδιά είναι αρκετά γνωστή και έξω από την Ιαπωνία. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε την καλύτερη εμπειρία μόνο στην Ιαπωνία. Φανταστείτε έναν σεφ να κόβει ένα τεράστιο ψάρι ακριβώς μπροστά στα μάτια σας και να το σερβίρει κατευθείαν σε σας. Λοιπόν, αυτή είναι η όψη του φαγητού στο δρόμο στην Ιαπωνία. Το Sashimi είναι ακατέργαστο ψάρι κομμένο σε λεπτό κομμάτι και ο σεφ κόβει διαφορετικά ψάρια σε διαφορετικά πάχη για να τονίσει την εμφάνισή του. Τα πιο δημοφιλή συστατικά του sashimi είναι ο σολομός, ο τόνος, τα ψάρια puffer (fugu), τα καλαμάρια και οι γαρίδες.


6. Arancini στην Ιταλία


Αυτό το ιταλικό πιάτο, το οποίο μεταφράζεται ως "μικρό πορτοκαλί", δεν έχει καμία σχέση με τα πορτοκάλια. Το όνομα προέρχεται από το σχήμα και το χρώμα του. Αυτές είναι βασικά γεμιστές μπάλες ρυζιού επικαλυμμένες με ψωμί και στη συνέχεια τηγανισμένες σε καυτό λάδι. Συνήθως γεμίζονται με κρέας σε σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και μπιζέλια. Το Arancini προήλθε από τη Σικελία τον 10ο αιώνα. Σήμερα, στις πόλεις του Παλέρμο, της Συρακούσας και της Τραπάνι στη Σικελία, είναι ένα παραδοσιακό φαγητό για τη γιορτή της Santa Lucia, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ντόπιοι δεν τρώνε ψωμί ή ζυμαρικά. Αυτό γίνεται για τον εορτασμό της άφιξης ενός πλοίου μεταφοράς σιτηρών την ημέρα της Santa Lucia το 1646, ανακουφίζοντας από ένα σοβαρό λιμό. Σερβίρεται επίσης ως finger food σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ιταλίας.




5. Poutine στον Καναδά




Πρόκειται για ένα καναδικό πιάτο που προέρχεται από την επαρχία του Κεμπέκ και παρασκευάζεται με πατάτες τηγανητές μείγμα λιωμμένων τυριών και καφέ σάλτσα. Το Poutine προήλθε από την περιοχή του Centre-du-Québec στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Αρκετά εστιατόρια από την περιοχή ισχυρίζονται ότι είναι ο εφευρέτης του πιάτου, αλλά δεν υπάρχει συναίνεση. Έχει γίνει σχεδόν ένας πολιτιστικός δείκτης και ένα λατρευτό πρόχειρο φαγητό σε ολόκληρο τον Καναδά. 




4. Pirozhki στην Ρωσία



Το Pirozhki είναι μικρές εκδοχές του "pirog", της ρωσικής λέξης για "πίτα". Η προέλευση της λέξης προέρχεται από την παλιά ρωσική "pir" ("γιορτή"), και αυτό αποδεικνύει ότι κάθε γιορτή και εορτασμός πρέπει να περιλαμβάνει την κατανάλωση pirozhki. Αυτές οι μικρές πίτες πωλούνται τώρα παντού στη χώρα, συνήθως σε μικρές καφετέριες και καταστήματα. Το παραγέμισμα μπορεί να είναι οτιδήποτε από το κρέας, τα ψάρια και τα αυγά στα λαχανικά και τα φρούτα.




3. Jī zhuǎ στην Κίνα



Μπορεί να φαίνεται περίεργο σε ορισμένους ότι οι άνθρωποι στην Κίνα τρώνε πόδια κοτόπουλου. Ωστόσο, πιστεύουν ότι είναι καλό για την υγεία τους, και μειώνει την σπατάλη! Είναι μια τυπική κινεζική τροφή δρόμου που δεν θα συναντήσετε συχνά σε άλλες χώρες. Γεύσεις μπορούν να προστεθούν σε αυτό, συνήθως τουρσί τσίλι ή σάλτσα μπάρμπεκιου. Μπορεί να είναι αλατισμένο ή τηγανισμένο, αλλά είναι πάντα πικάντικο. Το πιάτο είναι πραγματικά δημοφιλές παντού στην Κίνα, και μπορείτε να δείτε τα πόδια που εμφανίζονται πίσω από γυάλινα παράθυρα σε πολλούς δρόμους.

2. Pastel de nata στη Πορτογαλία



Το pastel de nata δημιουργήθηκε από καθολικούς μοναχούς τον 18ο αιώνα. Την εποχή εκείνη, μεγάλες ποσότητες ασπραδιών αυγών χρησιμοποιήθηκαν σε μοναστήρια, μοναχοί χρησιμοποίησαν τους κρόκους αυγού για να φτιάξουν κέικ και γλυκά και έτσι ξεκίνησε αυτό το πιάτο. Αυτή η τάρτα με ζάχαρη και το βούτυρο είναι πλέον ένα διάσημο φαγητό δρόμου στην Πορτογαλία.




1. Ceviche στο Περού



Το νούμερο ένα είναι το ceviche, επειδή είναι το μοναδικό πιάτο που όχι μόνο ανακηρύχθηκε μέρος της "εθνικής κληρονομιάς" του Περού, αλλά έχει και διακοπές που έχουν διακηρυχθεί προς τιμήν του. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει κομμάτια ωμού ψαριού μαριναρισμένα σε φρέσκοστιμένο lime ή πικρό χυμό πορτοκαλιού, κομμένα σε φέτες κρεμμύδια, πιπεριές τσίλι, αλάτι και πιπέρι.



Πηγή:brightside 

Από FunPart






Σχόλια