Ζήσε Ευτυχισμένος! 5 Τρόποι βελτίωσης ζωής!




Ο Carl Jung, ήταν γνωστός ψυχολόγος που ίδρυσε πολλές θεωρίες για την προσωπικότητα, την ταυτότητα και την αναλυτική ψυχολογία.Το έργο του έχει μελετηθεί σε όλο τον κόσμο και σήμερα πολλές από αυτές τις θεωρίες και προτάσεις του για τη βελτίωση της ζωής, εξακολουθούν να ισχύουν.

Στον χαοτικό κόσμο μας, φαίνεται ότι όσο περισσότερη πρόσβαση έχουμε στα πράγματα, τόσο λιγότερο βέβαιοι είμαστε για το τι μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους.
Η αναζήτηση της ευτυχίας είναι πραγματική και πολλοί ψυχολόγοι έχουν ασχοληθεί προσπαθώντας να βρουν τις απαντήσεις τους σε μερικές από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις της ζωής.

Αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους δεν είναι το ίδιο για όλους. Η ποπ κουλτούρα αρέσκεται να μας υπενθυμίζει ότι τα χρήματα και η ιδιοκτησία είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να επιτύχουμε την ευτυχία που επιδιώκουμε, αλλά ένας αυξανόμενος όγκος λογοτεχνίας, παίρνει θέση ανάμεσα στις θεωρίες, υποδεικνύοντας μας ότι πρέπει να κοιτάξουμε μόνο προς τα μέσα.
Και ο Jung ήταν ένας από τους πρώτους που έκανε αυτό το αίτημα.


Εδώ είναι πέντε τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώνετε τη δική σας ευτυχία, σύμφωνα με τον Carl Jung:


1) Φροντίστε τη σωματική και ψυχική σας υγεία

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν ότι η φροντίδα του σώματός, η άσκηση, η σωστή διατροφή, ο ύπνος που χρειάζεται το σώμα και η τάση στις ανάγκες της ψυχικής υγείας μπορούν να σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα πιο ευτυχισμένο άτομο συνολικά. 
Τα φυσικά οφέλη της άσκησης από μόνα τους αρκούν για να κάνουν κάποιον πιο ευτυχισμένο. Τα σώματά μας απελευθερώνουν ενδορφίνες όταν ασκούμαστε και αυτές οι ενδορφίνες μπορούν να μας παρέχουν το ίδιο επίπεδο ικανοποίησης που προσφέρει η σοκολάτα.
Έτσι, αντί να ‘λουστείτε’ με σοκολάτα που θα μπορούσε να σας κάνει να αισθάνεστε φουσκωμένο και γεμάτο ενοχές, περάστε το χρόνο σας περπατώντας έξω. Το σώμα και ο εγκέφαλός σας θα σας ευχαριστήσουν!


2) Προσπαθείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας

Οι άνθρωποι επιθυμούν την αγάπη και την προσοχή και είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε αυτούς τους πόθους με τις σχέσεις μας: φίλους, οικογένεια, γάμους, συνεργάτες, γείτονες.
Όλοι στη ζωή μας έχουν τη δυνατότητα να μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Φυσικά, δεν μπορούμε να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους όλη την ώρα και δεν συνάδουμε πάντοτε με τους πάντες, αλλά η γενική ιδέα είναι ότι κάποιος που αγαπάει και εργάζεται για να βάλει πρώτα τις σχέσεις του, βιώνει περισσότερη ευτυχία συνολικά από όσους δεν το κάνουν.
Έχει νόημα αν το σκεφτείτε! Οι άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους μόνοι δεν τείνουν να είναι πολύ χαρούμενοι. Η κοινή χρήση της ζωής σας με τους ανθρώπους μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους.
Επιπλέον, ξοδεύετε τη ζωή σας στην υπηρεσία άλλων: η σύζυγός σας, τα παιδιά, οι φίλοι, η εκτεταμένη οικογένεια, μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι. Όταν αφαιρούμε τις ανάγκες μας από την εξίσωση και προσπαθούμε να κάνουμε τους άλλους ευτυχείς, βιώνουμε μεγάλη ευτυχία ως υποπροϊόν αυτών των ενεργειών.


3) Δείτε την ομορφιά γύρω σας

Αν θέλουμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι, πρέπει να επιβραδύνουμε και να αντιληφθούμε το σκηνικό γύρω μας. Σταματήστε και φάτε το μεσημεριανό γεύμα, μυρίστε τα τριαντάφυλλα, γυρίστε στο αίθριο, πικνίκ κάτω από ένα δέντρο, μοιραστείτε κάποια αλλαγή με έναν άνθρωπο στο δρόμο, επισκεφθείτε έναν φίλο, εκτιμήστε την ομορφιά που είναι παντού.
Δεν το κάνουμε αρκετά ως άνθρωποι. Υπάρχουν πάντα χρήματα για να κερδίσετε, μέρη να πάτε και εργασίες να φέρετε εις πέρας. Λαμβάνοντας το χρόνο να απολαύσετε τον κόσμο γύρω μας μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ευτυχίας και στη μείωση των επιπέδων στρες επίσης.

4) Απολαύστε τη δουλειά και τη ζωή σας

Το ενδιαφέρον όλων για την εργασία ποικίλλει ανάλογα με σε ποιον μιλάτε. Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των ανθρώπων που ζουν για την εργασία και εκείνων που εργάζονται για να ζήσουν.
Η ευτυχία των εργαζομένων φαίνεται να ανεβαίνει όταν απολαμβάνουν τη δουλειά τους και δεν αισθάνονται ότι πρέπει να χωρίσουν την προσωπικότητά τους από την επαγγελματική τους ζωή.
Όταν νιώθουμε αναγκαίοι και παραγωγικοί, τα επίπεδα ευτυχίας μας ανεβαίνουν. 

5) Κάτι που να πιστεύετε

Ενώ η επίσημη θρησκεία δεν είναι απαραίτητη για να οδηγήσει σε μια μακροχρόνια και ευτυχισμένη ζωή, πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του Jung, πίστευαν ότι έχοντας κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους να πιστεύουν μπορεί να οδηγηθούν σε μια πορεία ευτυχίας.
Η ιδέα ότι η ζωή δεν τελειώνει όταν φεύγουμε από αυτόν τον κόσμο είναι μεγάλη παρηγοριά για εκατομμύρια ανθρώπους και μπορεί να φέρει ηρεμία και αποδοχή σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές στη ζωή μας.



Αν βρείτε τον εαυτό σας να αγωνίζεται να τραβήξει την ευτυχία, προσπαθήστε να εστιάσετε σε μια πτυχή της ζωής σας που μπορείτε να βελτιώσετε. Μερικές φορές, η απλή πράξη που προσπαθεί να βελτιώσει τον εαυτό σου ή την κατάσταση κάποιου μπορεί να επιφέρει μεγάλη ικανοποίηση και ευτυχία επίσης.



Πηγή: ΗackSpirit
Από FunPart

Σχόλια