Με ποιές Σειρές να σαπίσεις φέτος...7 σκληρά καρύδια απαντούν!

Χειμώνας, κρύο, χουχούλιασμα, αφραγκίες. Όλοι ξέρουμε τι θα κάνεις ΚΑΙ φέτος το χειμώνα. Σειρές, σειρές, σειρές... Για να μη σε φάει το ψαχτήρι, 7 Σκληρά Καρύδια είναι εδώ και σου αραδιάζουν τις προτάσεις τους:





Από draggos

Οι Απαράδεκτοι

Αφού είμαι σχεδόν άσχετος από ξένες σειρές, θα προτείνω μια σειρά που μου είναι ευχάριστη και με ταξιδεύει για τα καλά σε μια άλλη εποχή. Μια σειρά ανατρεπτική για την ελληνική κοινωνία, με καθημερινούς ήρωες και με πολύ χιούμορ.
Οι Απαράδεκτοι ξεκίνησαν να προβάλλονται το 1991 και ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους στις αρχές του 1993. Αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό και ήταν η πρώτη σειρά που εμφανίζεται ομοφυλόφιλος χαρακτήρας, σπάζοντας τα ταμπού της εποχής.
Οι πρωταγωνιστές: Ο  Σπύρος που συχνά αναρωτιέται ''τί έγινε ρε παιδιά'' και που σε κάθε ευκαιρία και για κάθε λόγο υπενθυμίζει οτι συμμετείχε στα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι ο σύζυγος της Δήμητρας, που ''καρακαταπαλλότανε'' όταν τον γνώρισε αλλά τώρα τον αποκαλεί χλαπάτσα. Αυτή κάνει παρέα με τον Γιάννη που είναι γεμάτος νευρώσεις, είναι γκέι και δυσκολεύεται από αυτό ,καθώς δεν μπορεί να εκδηλωθεί ανοιχτά. Αυτός συγκατοικεί με τον Βλάση που είναι απλά ο Μπονάτσος. Ο τύπος παίζει τον εαυτό του. Η προσωποποίηση του cool τύπου τα έχει με τη Ρένια, το ''αστροπελέκι''. Τέλος, ο Βασίλης είναι ο διαχειριστής. Σκέτος φραγκοφονιάς και καρμίρης.
Χαρακτηριστικά της σειράς: τα τρελά πουκάμισα που κανένας σήμερα δεν καταλαβαίνει γιατί τα φοράνε (κυρίως ο Βλάσης και ο Γιάννης), η μηδενική ηχομόνωση, αφού δείχνει να ακούει το ένα διαμέρισμα το άλλο με ευκολία,οι τίτλοι αρχής που είναι ένα μιξ τραγουδιών απόλυτα συνδεδεμένο με τη σειρά και τα πολλά σκηνοθετικά λάθη, που δείχνουν και την απειρία τους αλλά και την αδιαφορία τους για την τελειότητα.
Είναι 49 επεισόδια που το καθένα διαρκεί περίπου 20-25 λεπτά,δε θα καταλάβεις πότε πέρασαν και όταν μπεις στο mood  της εποχής, θα γελάσεις πολύ. Ειδικά αν είσαι cult μορφή. Καλές προβολές!

Δες το trailer εδώ και εδώ



Από FunPart

Black Mirror


Η τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας Black Mirror, είναι μια δημιουργία του Charlie Brooker που έκανε πρεμιέρα στο βρετανικό κανάλι 4, τον Δεκέμβριο του 2011.
Η σειρά αυτή εξετάζει τη σύγχρονη κοινωνία εστιάζοντας σε σκοτεινά και σατυρικά θέματα, με ιδιαίτερο προσανατολισμό στις απρόβλεπτες συνέπειες των νέων τεχνολογιών. Είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αμφιλεγόμενα, σύγχρονα θέματα χωρίς φόβο λογοκρισίας. Ο Brooker αναδεικνύει την εξάρτηση της ανθρωπότητας από την τεχνολογία, μέσα από ιστορίες χαρακτηριστικές των όσων ζούμε!



Σου προτείνω να δεις αυτή τη σειρά για τα εξής: 



Πρόκειται για αυτοτελή επεισόδια τα οποία συνήθως ορίζονται χρονικά σε εναλλακτικό παρόν ή εγγύς μέλλον...Μεγάλο συν καθώς δεν υπάρχει δέσμευση, ούτε πανικός για το αν έχασες κάποιο επεισόδιο, που θα σε εμποδίσει να συνεχίσεις, πράγμα για μένα πολύ βολικό... 3 κύκλοι με 13 συνολικά επεισόδια (44-89 λεπτών) έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα! Εκτός από το να περάσεις την ώρα σου, αυτή η σειρά σε βάζει στη διαδικασία να αναρωτηθείς για το που βαδίζει η σύγχρονη κοινωνία. Άραγε ο κόσμος μας αντέχει τις αλλαγές που έρχονται;... Τροφή για σκέψη, άλλο ένα προσφιλές χαρακτηριστικό της σειράς... Ακόμη υπάρχει μια ειλικρινής ανάδειξη της πραγματικότητας με σαφέστατα τα όρια υπερβολής σε αυτή! Με συναρπάζει το γεγονός πως ενώ ήδη ζούμε κάποιες σκηνές αυτών των επεισοδίων, η ενισχυμένη πλευρά τους δε μοιάζει ούτε μακρινή, ούτε τόσο ψεύτικη... Η 4η σεζόν έχει ανακοινωθεί και αναμένεται στις 29 Δεκεμβρίου 2017... Σε μερικές μέρες δηλαδή, άντε τυχεροί άλλα 6 επεισόδια να 'χετε να σβήσετε την πόρωσή σας! Καλή θέαση !



Δες το Trailer : εδώ



Από Wallace

Friday Night Lights




Το Friday Night Lights είναι μια τηλεοπτική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας, προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2006 και έχει διάρκεια 5 κύκλων και 76 επεισοδίων.

Η σειρά διαδραματίζεται σε μια φανταστική πόλη, το Dillon ,στην πολιτεία Texas και έχει ως βασικό της θέμα την προσπάθεια της τοπικής ομάδας football (Dillon Panthers)να κατακτήσει το πολιτειακό πρωτάθλημα. Είναι μια σειρά που πλάθει σε βάθος τους χαρακτήρες της και δίνει μια ρεαλιστική ματιά στις σχέσεις τους.Τις παρουσιάζει μέσα από τα προβλήματα της ηλικίας τους και την αλληλεπίδραση τους με τον αθλητισμό.

5 Λόγους για να την δεις:



  • Γιατί είναι ένα sport teen drama (από τα λίγα που κυκλοφορούν) που έχει ολοκληρωθεί και δεν χρειάζεται να περιμένεις αιώνες για το πότε θα βγει το επόμενο επεισόδιο!!!
  • Γιατί ξεφεύγει από τα όρια του teen drama και εξετάζει τα ζητήματα από κοινωνική σκοπιά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η ρατσιστική αντιμετώπιση των αφροαμερικανων από μερίδα της πόλης και η αποκαθήλωση ενός θρύλου της ομάδας και η μετατόπιση του στο περιθώριο λόγω σοβαρού τραυματισμού.
  • Γιατί ο κόουτς Τέιλορ είναι ο προπονητής και ο πατέρας που όλοι θα θέλαμε να είχαμε.Άμεμπτος,δίκαιος,συναισθηματικός και πάντα παρών στις δυσκολίες.
  • Γιατί ο Matt Saracen ξεκίνησε σαν loser στο σχολείο και στην ομάδα και στο τέλος έγινε βασικός quarterback (αυτός που πασάρει και καθοδηγεί την ομάδα) και παρά τη δημοσιότητα, παρέμεινε σταθερός στις σχέσεις και στις αξίες του.
  • Γιατί οι ΑΛΗΤΕΣ είναι τα καλύτερα παιδιά (Tim Riggins)!!!



Clear Eyes. Full Hearts. Can’t lose.


Δες το trailer εδώ


Από freekoulo

Outlander




Πριν κράξεις που σου προτείνω ρομαντζάδα, χαλάρωσε και άκου! Το Outlander μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη το 2014, βασισμένο στα ομώνυμα βιβλία της Diana Gabaldon και ήδη έχει ολοκληρώσει 3 κύκλους και 46 μπαμπάτσικα-μπαμπάτσικα επεισόδια. "Σχεδόν όλες οι εξαφανίσεις έχουν μια λογική εξήγηση. Σχεδόν όλες". Η εξαφάνιση της ηρωίδας μας, όμως, έρχεται να ανατρέψει όλες τις ορθολογικές θεωρίες. Η Claire μεταφέρεται από την μεταπολεμική Αγγλία του 1945, στη Σκωτία του 1743. Εκεί, θα ζήσει απίστευτες περιπέτειες, θα κάνει φίλους και εχθρούς, θα γνωρίσει τον έρωτα και τελικά θα αποφασίσει σε ποια εποχή ανήκει. Γιατί να το δεις; 

  • Γιατί τα σκωτσέζικα τοπία είναι μαγευτικά και η κουλτούρα των Highlands του 18ου αιώνα ΠΟΡΩΣΗ. Δεισιδαιμονίες, μεθύσι μέχρι θανάτου, ξυλίκια γιατί έτσι, αλλά και αυτοθυσία, αγάπη για τη χώρα που οι Άγγλοι κατακτητές τους έχουν στερήσει.
  • Γιατί η Claire είναι μια γυναίκα που κυριολεκτικά είναι πολύ μπροστά και από τις δυο εποχές στις οποίες έχει ζήσει. Δυναμική και ανεξάρτητη, δε δέχεται να υπομένει με σκυμμένο το κεφάλι, σε έναν κόσμο που μόνο οι άντρες έχουν λόγο για το τι θα συμβεί.
  • Γιατί ο James Fraser είναι χαρακτήρας που λατρεύουμε. Ερωτεύτηκε και έπαιξε τα ρέστα του. Αγνός επαναστάτης, πιστός φίλος και παθιασμένος εραστής, δεν πρόδωσε ούτε για μια στιγμή τις αξίες του, δεν υπολόγισε ποτέ τη ζωή του παραπάνω από τη ζωή αυτών που αγαπούσε. Άψογος.
  • Γιατί οι Highlanders του 1ου κύκλου είναι απολαυστικοί. Το δίδυμο της συμφοράς Angus-Rupert μας χαρίζει στιγμές άφθονου γέλιου και ο Murtagh σίγουρα είναι η αδυναμία μας.
  • Γιατί τα ιστορικά γεγονότα μεταφέρονται αυτούσια και σου παρουσιάζονται μπλεγμένα με την υπόλοιπη ιστορία, ώστε να μη βαριέσαι ποτέ.
  • Γιατί η σκηνοθεσία, το casting, αλλά και η συνολική μεταφορά στην tv είναι ιδιαιτέρως προσεγμένα, ενώ η χημεία του πρωταγωνιστικού ζεύγους καθηλωτική.
  • Γιατί μας αρέσει να ακούμε γαελικά και αγγλικά με σκωτσέζικη προφορά.
  • Γιατί ο βιασμός δε δικαιολογείται ποτέ και κατακεραυνώνεται από κάθε σκοπιά, με κάθε ευκαιρία.
  • Γιατί αν δεν είσαι τελείως αντιρομαντικός κάφρος, θα βαράς τις οθόνες κάθε φορά που φαίνεται αυτοί οι δυο να μη μπορούν να είναι μαζί. Epic love story και πες ό,τι θες. Απόλαυσε ελεύθερα!

Δες το trailer εδώ



Από vodka

Prison Break




Ψάχνεις σειρά τώρα που πλησιάζει η εξεταστική ή είσαι σπιτόγατος; Ιδού μια σχετικά παλιά, αλλά άκρως ενδιαφέρουσα σειρά! Και αυτή είναι το Prison Break.


Πρόκειται για μια Αμερικανική παραγωγή. Από τις καλύτερες σειρές του 2005. Και γιατί καλύτερη; Διότι κέρδισε το βραβείο "Καλύτερης Δραματικής Σειράς" για το 2006 καθώς έβαλε αρκετές υποψηφιότητες. Αν σε τρομάζει ότι αυτή η σειρά μετρά 12 χρόνια από την ημέρα προβολής της, εγώ είμαι εδώ να σε καθησυχάσω και να σου πω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Και η περιπέτειά μας ξεκινά!
Ο Lincoln Burrows(Dominic Pursell) κατηγορείται για την δολοφονία του αδερφού της Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Τα στοιχεία κατηγορίας του είναι τέτοια όπου οδηγείται σε θανατική ποινή. Ο αδερφός του Michael Scofield(Wentworth Miller), ένας δομικός μηχανικός, πιστεύει οτι ο αδερφός του είναι αθώος και θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο απόδρασής του. Έτσι, διαπράττει ένοπλη ληστεία σε τράπεζα με σκοπό να φυλακιστεί στην ίδια φυλακή με τον αδερφό του, έχοντας χαράξει επάνω του σε τατουάζ τα σχέδια της φυλακής και άλλα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν. Στο μεταξύ, η δικηγόρος και πρώην κοπέλα του Lincoln, Veronica Donovan(Robby Tuney) προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια, πράγμα δύσκολο αφού η συνωμοσία φτάνει μέχρι και τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της Κυβέρνησης.
Η σειρά αποτελείται από 5 σεζόν. Η 5η μάλιστα, ανακοινώθηκε 7 χρόνια μετά το τέλος της σειράς. Μια σειρά που σου προκαλεί αγωνία καθώς σε κάθε τέλος του επεισοδίου θέλεις να βάλεις το επόμενο. Πολύ καλό σενάριο, σκηνοθεσία(ειδικά για την εποχή του) και φυσικά casting. Προφανώς δεν θα σου μιλήσω για τις άλλες 4 σεζόν για να σου εντείνω την περιέργεια. Μάλιστα, μετά το τέλος της 5ης σεζόν, ίσως να αναμένουμε και μια 6η! Παρακάτω έχω και το τρέιλερ μπας και ψηθείς λίγο περισσότερο. Τι λες; Είσαι έτοιμος για την μεγαλύτερη απόδραση;

Δες το Trailer εδώ



Από Koutsos
Stranger Things


Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1980 και η Αμερική βρίσκεται σε διαμάχη με τη Ρωσία. Στο πλαίσιο αυτό η αμερικανική κυβέρνηση, με σκοπό την ενίσχυσή της και εν τέλει τη νίκη της στο πόλεμο, διεξάγει σε κρυφή τοποθεσία στην πόλη Hawkins της Indiana επιστημονικά πειράματα όταν ξαφνικά κάτι στραβώνει. Ταυτόχρονα, μια παρέα πιτσιρικάδων ταράζεται από δύο γεγονότα, την εξαφάνιση του φίλου τους Will και την προσέλευση ενός μικρού κοριτσιού, της Eleven. Αυτή ήταν μια σύντομη περιγραφή της ιστορίας που εξελίσσεται στο Stranger Things, η οποία δεν μπορεί να πάρει μεγαλύτερη έκταση για την αποφυγή spoilers. Ναι αλλά γιατί να ενδιαφερθεί κάνεις για αυτή τι σειρά; Αρκεί μόνο μια φτωχή παρουσίαση της υπόθεσης; ΟΧΙ φυσικά!!! Έχει πολλά ακόμα στοιχεία που την κάνουν μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων δύο χρόνων. Η σειρά εξελίσσεται σε μια χρονική περίοδο που τόσο τα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων (τύπου Dungeons and Dragons) όσο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αρχίζουν να διαδίδονται στον κόσμο, πράγμα που θα λατρέψει το nerd κοινό της, καθώς θα ταυτιστεί σε πολλά σημεία με τους μικρούς μας φίλους. Η μουσική και οι στιλιστικές επιλογές των ανθρώπων των 80s σίγουρα θα σας κάνουν να νοσταλγήσετε την εποχή εκείνη (έχετε-δεν έχετε ζήσει σε αυτή γιατί σίγουρα η επιρροή της ήταν μεγάλη και για εσάς). Λέγοντας όλα αυτά, είναι προφανές ότι τα easter eggs δίνουν και παίρνουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η ηθοποιία του casting είναι φοβερή. Πέρα από τις αναμενόμενες περιπτώσεις των Winona Rider και David Harbour, έχουμε και την ευχάριστη έκπληξη των μικρών μας φίλων που η ερμηνεία τους είναι ανεπανάληπτη για το νεαρό της ηλικίας τους. Τέλος πάντων, είναι μια από τις αγαπημένες μου σειρές, η οποία υπόσχεται πολλά για το μέλλον και τα horror/science fiction/drama στοιχεία της σίγουρα θα σε έχουν στην τσίτα από την αρχή της 1ης μέχρι και το τέλος της 2ης σεζόν. Θεωρώ ότι δε θα το μετανιώσει κανένας αν αποφασίσει να κάτσει να την παρακολουθήσει. Καλή διασκέδαση και πάρτε και μια δόση από το τρέιλερ….

Δες το Trailer εδώ



Από ANGO the Ripper

Peaky Blinders



Ταξιδεύει κανείς στην Αγγλία του μεσοπολέμου μέσω της σειράς Peaky Blinders. Πρόκειται για μία βρετανική παραγωγή του BBC, η οποία διηγείται τις περιπέτειες της συμμορίας-στοιχηματικής εταιρείας Peaky Blinders, μετά το τέλος του Α παγκοσμίου πολέμου. Μέσα στη γενικευμένη οικονομική κρίση και αναταραχή, ο κόμος του Μπέρμιγχαμ παλεύει να επιβιώσει. Με αρχηγό τον εμβληματικό Thomas Shelby η συμμορία Peaky Blinders "διοικεί" την πόλη του Μπερμιγχαμ. Αντίπαλο δέος των Shelby ο νέος αρχηγός της αστυνομίας C.I. Campell. Το όνομα Shelby έγινε συνώνυμο της παρανομίας και του περιθωρίου. Εξαιρετική αισθητική στα γυρίσματα της σειράς όπως και η μουσική που την πλαισιώνει. Αρκεί το πρώτο επεισόδιο για να "κολλήσει" κανείς με τη σειρά.

Δες το Trailer εδώ


Σχόλια